Ремонтът на Дунав мост навлиза в нов етап. За това

...
 Ремонтът на Дунав мост навлиза в нов етап. За това
Коментари Харесай

Без спиране на движението: Значителен напредък при ремонта на Дунав мост

 

Ремонтът на Дунав мост навлиза в нов стадий. За това оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ).

Без прекъсване на придвижването продължава главният ремонт на оборудването в посока България, а строително-монтажните действия се извършват по одобрения график. Работният развой се прави по този начин, че транспортните средства да минават поетапно в двете посоки в платното, в което не се работи.

През последната седмица са направени 11 нови пътни панела, като общия брой на направените панели от началото на ремонта доближава 209. На естакадната част към този момент са инсталирани 169 от тях.

 „ Алфа Рисърч “: Очертава се 7-партиен парламент, като има възможност и 8-ма партия да прескочи прага Тази сутрин 4 мин. „ Алфа Рисърч “: Очертава се 7-партиен парламент, като има възможност и 8-ма партия да прескочи прага  HUAWEI WATCH D2 слага нови стандарти в наблюдението на здравето с 24-часово отчитане на кръвното налягане Съдържание от партньори 4 мин. HUAWEI WATCH D2 слага нови стандарти в наблюдението на здравето с 24-часово отчитане на кръвното налягане  „ Спри. Бог ми е дал душа, ти ще ме убиваш “: 88-годишна жена е нападната и обрана в дома си Тази сутрин 3 мин. „ Спри. Бог ми е дал душа, ти ще ме убиваш “: 88-годишна жена е нападната и обрана в дома си  Три години затвор за близнаците, прикрили убийството на Димитър от Цалапица България 2 мин. Три години затвор за близнаците, прикрили убийството на Димитър от Цалапица  Обвинения за мъжете, отвлекли бременна жена пред очите на приятеля ѝ в Мездра България 2 мин. Обвинения за мъжете, отвлекли бременна жена пред очите на приятеля ѝ в Мездра  Крави, затворени в камион, бедстват шести ден на „ Капитан Андреево “ България 1 мин. Крави, затворени в камион, бедстват шести ден на „ Капитан Андреево “  Експлозия в централата на турска авиационна компания край Анкара, има починали (ВИДЕО+СНИМКИ) Светът 5 мин. Експлозия в централата на турска авиационна компания край Анкара, има починали (ВИДЕО+СНИМКИ)  „ Алфа Рисърч “: Очертава се 7-партиен парламент, като има възможност и 8-ма партия да прескочи прага Тази сутрин 4 мин. „ Алфа Рисърч “: Очертава се 7-партиен парламент, като има възможност и 8-ма партия да прескочи прага  HUAWEI WATCH D2 слага нови стандарти в наблюдението на здравето с 24-часово отчитане на кръвното налягане Съдържание от партньори 4 мин. HUAWEI WATCH D2 слага нови стандарти в наблюдението на здравето с 24-часово отчитане на кръвното налягане  „ Спри. Бог ми е дал душа, ти ще ме убиваш “: 88-годишна жена е нападната и обрана в дома си Тази сутрин 3 мин. „ Спри. Бог ми е дал душа, ти ще ме убиваш “: 88-годишна жена е нападната и обрана в дома си  Три години затвор за близнаците, прикрили убийството на Димитър от Цалапица България 2 мин. Три години затвор за близнаците, прикрили убийството на Димитър от Цалапица  Обвинения за мъжете, отвлекли бременна жена пред очите на приятеля ѝ в Мездра България 2 мин. Обвинения за мъжете, отвлекли бременна жена пред очите на приятеля ѝ в Мездра  Крави, затворени в камион, бедстват шести ден на „ Капитан Андреево “ България 1 мин. Крави, затворени в камион, бедстват шести ден на „ Капитан Андреево “  Експлозия в централата на турска авиационна компания край Анкара, има починали (ВИДЕО+СНИМКИ) Светът 5 мин. Експлозия в централата на турска авиационна компания край Анкара, има починали (ВИДЕО+СНИМКИ)

До момента са инсталирани общо 275 метра корнизни панела от нужните 413 метра за естакадната част в дясната лента за придвижване.

В момента възобновяваме повърхностния пласт на асфалтовата настилка, сподели инженер Стамен Савов

За всички стоманени детайли се планува нанасяне на трипластова антикорозионна отбрана. Общата дължина на сектора с сменена антикорозионна отбрана от началото на ремонта е 240,41 метра. Възстановява се нарушената целокупност на обособените детайли и се създават нови, където възобновяване не е използвано.

На 21 октомври започва ремонт и на румънския сектор от моста.

Затворен е сектор от 50 метра в едната лента за придвижване от румънската страна, като съгласно предварителните планове ремонтните действия би трябвало да приключат до 1 декември.

Сетиха се баш в туристическия сезон поправки да вършат, разясняват водачи

Информация за ремонтните действия на Дунав мост при Русе, може да бъде открита в специфичната на уеб страницата на АПИ.

Материал на стажант-репортера Ивана Милева.

Последвайте ни за още настоящи новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във   VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР